Az MSZP nyugdíjas tagozatának politikai nyilatkozata.

Mi, az MSZP nyugdíjas tagozatának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagjai tiltakozunk az Orbán-kormány nyugdíjasokat és alacsony keresetűeket jogilag és életesélyeket megnyomorító intézkedési és tervezetei ellen.

Nem tudjuk elfogadni azt a nyegle, kioktató és arrogáns hangnemet, amit a magyar emberekkel szemben használnak. Olyan sok évtizedes munkában – a kohászatban, gépgyárban, építőiparban – megöregedett és megrokkant emberek sérelmezik, akiket egészségi állapotuk miatt leszázalékoltak, hogy a kollektív bűnösség elve alapján csalónak, lustának bélyegez a kormány. Az Orbán-csomagok tervezett és már érvényesített megszorításai eddig mindig csak a szegényektől, a nyugdíjasoktól követelt áldozatvállalást.

Miniszterelnök Úr!Elfogyott a türelmünk és a nadrágszíjunkat sem tudjuk tovább szorítani, mert már az sincs.

Nem a mi hibánk az, hogy az elmúlt 20 évben a politikusok nem mindig jól sáfárkodtak a megkapott lehetőségekkel. De az a bizonyos ostor rajtunk csapódik.

Rajtunk és a gyermekeinken, akiknek tisztességes, megélhetést biztosító MUNKÁT ígért, ami biztosítja a családok asztalra a KENYERET!

Ehelyett az unokáinkat nevelő családok elsöprő többsége jelenleg is elszenvedője az Orbán-kormány személyi jövedelemadó politikájának. Az eddig is szűkös anyagi körülmények között élő nyugdíjasok, sem a minimális élelmet, sem a nélkülözhetetlen gyógyszereket nem tudják beszerezni. Sajnos a miniszter által arcátlanul kijelentett 47 ezer forint egy hónapra bizony kevés. Csupán Önök gondolhatják így, akik napi szinten nagyobb jövedelemre tesznek szert. Milyen világ az, ahol az országot építő kétkezi munkások nyugdíjasként az éhhalál szélén tengetik az életüket, azok a politikusok – mint Orbán és társai – pedig, akik egy szalmaszálat sem tettek odébb hazánk épüléséért, szépüléséért, azok a rendszerváltás óta a parlamenti padokat koptatva vagyonosodtak.

Ha Orbán Viktor valóban felelősséget érez irántunk, a magyar nép iránt, akkor folytasson valódi párbeszédet a magyar emberekkel!

Miskolc, 2012.02.16.

MSZP Nyugdíjas Tagozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Küldöttgyűlése