A Miskolc és Budapest közötti egyhetes éhségmenet résztvevői Ózdon megalakították a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesületet

Az alapító nyilatkozat előszava: „A munka és a kenyérkereset az alapja annak, hogy Magyarországon béke és nyugalom legyen. Mi munkát, kenyeret, vagyis békét akarunk Magyarországon. Ma feje tetejére állt a világ. A segítségre szoruló családok támogatását megrövidítik, a kisemberek munkabére csökken, a tehetős, jómódú embereknek adnak még többet.

 

Ma azt mondják, hogy akinek nincs munkája, az lusta; akinek nem telik kenyérre, az potyaleső; akinek nincs semmije, az annyit is ér. Lépten-nyomon megalázzák a kétkezi munkásokat, az egyszerű embereket.

Egyesületünk, mozgalmunk célja, hogy képviseljük a kisembereket, és felemeljük a szavunkat az igazságtalanságok ellen. Célunk, hogy az ország vezetőit meggyőzzük arról, hogy társadalmi igazságosság nélkül nincs társadalmi béke, ezért munkát, kenyeret és tisztességes béreket kell adni minden dolgozni akaró, dolgozó embernek.

Célunk elérése érdekében mozgalmat szervezünk az ország minden pontján élő emberek összefogására. Demonstrálunk, figyelemfelkeltő akciókat szervezünk, és minden törvényes eszközt megragadunk, ami előre viszi ügyünket.

Összefogunk minden tisztességes demokratikus erővel, akiknek hasonló elképzeléseik vannak, és az igazságosságért küzdenek. Megköszönjük, örömmel vesszük azoknak az embereknek a támogatását, akik nem felejtették el, hogy honnan jöttek, vagy csak egyszerűen emberek tudnak maradni ebben a világban.

Felvesszük a kapcsolatot az Európában működő, hasonló célú szervezetekkel, tapasztalatainkat kicseréljük a hatékonyabb itthoni munka érdekében, valamint összefogunk céljaink európai szintű képviseletéért.

Támogatjuk a munkalehetőségek teremtését és a megélhetés biztonságát elősegítő programok, javaslatok megszületését. Képzés és felvilágosítás útján meg kívánjuk ismertetni az egyszerű embereket jogaikkal, lehetőségeikkel.

Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!
Ózd, 2012. február 22.”

Az Egyesület vezetősége:

Komjáti Imre elnök, Edelény
Tóth Imre Miklós társelnök, Miskolc
Barát Endre alelnök, Szentes
Veress Gábor alelnök, Miskolc
Vécsi István alelnök, Ricse