Hétfőn Schiffer András  a Parlamentben szavazásra bocsájtotta „Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről” című indítványát. Az ügynökakták megnyitását előterjesztő LMP-s javaslat tárgysorozatba vételét a Jobbik is támogatta. A kormánypártok a kérdéses ügyben nem szólaltak fel, és az ügynöklista nyilvánosságra hozását egyhangú többséggel leszavazták. Ezzel Magyarország lett a térség utolsó országa, ahol ezt a kérdést még nem rendezték le. Schiffer javaslatát csak a kormánypártok ellenezték, mindegyik ellenzéki párt támogatta.

A javaslatot a 226 fideszes képviselőből 154 szavazta le, többek között Budai Gyula, Cser-Palkovics András, Hende Csaba, Kocsis Máté, Kubatov Gábor, Nyitrai Zsolt, Orbán Viktor, Papcsák Ferenc, Pokorni Zoltán – aki egyébként apja titkosszolgálati múltja miatt 2002-ben lemondott pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról –, Répássy Róbert, Rogán Antal és Szijjártó Péter. A KDNP-ből 17-en, köztük Rétvári Bence, Semjén Zsolt és Stágel Bence szavaztak nemmel. Az MSZP, az LMP és a Jobbik soraiban, valamint a független képviselők közül senki sem szavazta le a javaslatot, egyedül a Jobbikból 2010-ben kizárt Pősze Lajos.

Bár jelen volt, mégsem szavazott a fideszes Lázár János, Navracsics Tibor és Varga Mihály, a KDNP-s Harrach Péter, de az MSZP-s Mesterházy Attila és Nyakó István sem. Meglepő módon az antikommunista felfogásáról híres ’56-os hős, Wittner Mária a szavazáson tartózkodott.