Közérdekű kérdések, bejelentések. Pakusza  Zoltán érdeklődött, mikor lesznek ellenőrzések Pereces városrészben is. A számozott utcák végén lévő garázssor kapcsán segítséget kért, azt ugyanis szétbontják és szétlopják. Érdeklődött, hogy milyen intézkedéseket hoztak a káresetek megóvása érdekében.
Kriza Ákos elmondta, természetesen nem csak az Avason vannak ellenőrzések, hanem a város számos pontján és ezek folytatódni is fognak, ha kell, tovább növelik a közterület-felügyelők számát, illetve lovas mezőőrséget is szeretnének bevezetni.
Bazin Géza elmondta, Perecesen az Erdősor utcán több ellenőrzés volt már. A Kodály Zoltán utcán rézsüleszakadás van, ami egysávos út és komoly közlekedési problémákat okoz, illetve balesetveszélyes. A MIK telephelye előtt egy közlekedési balesetben a híd egy darabját kiütötték, kérte ennek javítását.
Kovács László a Kiss Ernő utca meghosszabítása kapcsán jegyezte meg, hogy a Diósgyőr felé a kijutást meggyorsítja, örömteli beruházásról van szó. A Zöld Nyíl beruházás kapcsán viszont több problémás hely is van, az Újgyőri főtérnél, a diósgyőri kihajtó után a két lámpa közel van, és az egyik nem látható. A Kuruc utca Nagy Lajos király utcák kereszteződésében elvették a balra fordulás lehetőségét, ami nem jó. Az Árpád utcáról MIHŐ-s panasszal fordultak hozzá, az ügyfélszolgálaton megengedhetetlenül viselkedtek velük.

 

Pfliegler Péter elmondta, neki köszönőlevelet írtak MIHŐ panasszal kapcsolatban, hogy gyorsan és rendben intézték az ügyét, természetesen minden panaszt kivizsgálnak.
Zsiga Marcell arról beszélt, a Gyurcsány korszakban ritkán került sor mentőbeszerzésre. Míg a polgári kormány idején 1998-2002 között 20 mentőautó került Miskolcra, addig az azt követő nyolc évben csak 10. Most új rohamkocsik beszerzésére kerül sor, és ebből kettő Miskolcra került. Ezek a miskolci betegellátásban fontos szerepet tudnak betölteni. Utoljára 2007-ben szereztek be Miskolcra rohamkocsit. Folyamatban van újabb beszerzés, és a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma még újabb beszerzésekről döntött.
Tompa Sándor még tavaly érdeklődött, hogy miként áll a holding vezetőinek javadalmazási szabályzata. Most újra érdeklődött van-e ilyen, és milyen felhatalmazás alapján fizették ki a vezetők jutalmazását.
Katona Ferenc szerint korán kell kelni, aki a városban kelet-nyugati irányba közlekedik, mert rengeteg a 30-as tábla. Érdeklődött, hogy ez végleges állapot-e?
Kriza Ákos elmondta, nem lehet ezen a szerkezeten nagyobb sebességgel közlekedni, nem lesz kisebb korlátozás.

Nánási Kocsis Norbert bejelentette, még egy éve kérte a Tetemvár térfigyelő kamerával ellátását, születet egy megoldás szuper kamerával a Machropolis tetejéről be lehet mind a négy utcát látni, ez reményei szerint megoldhatja a nagyobb biztonságot az ott élőknek. Javasolta azt is, hogy az üresen álló üzlethelyiségeket vonják ki a fűtésből, ezek fele megvalósult, másik fele folyamatban, ami megtakarítást eredményez.
Szegedi Márton Zsiga Marcell kapcsán szólalt fel, miszerint többször sikerült már a Blikk újság címlapjára kerülnie. Elmondta, az összes hírportálon vezető éppen az alpolgármester. Kriza Ákos elvette a szót a Jobbik frakcióvezetőjétől, mondván nem közérdekű a felszólalása.
Seresné Horváth Zsuzsanna a kenderföldi biomassza-fűtőmű kapcsán elmondta, a mérések mindent rendben találtak, így fölösleges volt Jakab Péter előzetes riogatása.
Jakab Péter kérte, hogy tapasztaljon meg egy szellőztetést Seresné és beszéljen a lakosokkal. Majd kérdésként tette fel, hogyan fordulhatott elő, hogy a holding vezetői 8 milliós jutalmat osztottak ki maguknak, lesz-e felelősségre vonás.
Kriza Ákos kérte, olvasson utána azoknak a kereteknek Jakab Péter, amelyek alapján a város működik. Minden jogszerűen történt és jogszerűen működik a város-írja az ökormányzat hivatalos portálja a minap.hu