Miskolc – Letámadták Zsiga  Marcell fideszes országgyűlési képviselőt, Miskolc alpolgármesterét tegnap a városi közgyűlésben. Az ülésre a múlt hét elején Budapesten járt „éhségmenet” több tagja rontott be, s Zsiga orra alá toltak két papírt, hogy írja alá.

Ezek a politikus „felmondásai” voltak, amelyekben megválna országgyűlési képviselőségétől és alpolgármesteri tisztétől, de Zsiga nem írta alá őket. A havi 1,7 milliót kereső Zsiga azért lett méltatlan posztjai­ra, mert múlt héten, a tiltakozók szerint kijelentette: havi 47 ezer forintból – a közmunkáért járó fizetésből – meg lehet élni. Ezzel a képviselő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi véleményét erősítette meg. Csakhogy az éhségmenet bő két hete éppen ez ellen jött gyalog tüntetni a fagyban a borsodi megyeszékhelyről a fővárosba.

A szervezőket az is felpaprikázta, hogy a közgyűlés tegnap harmadik alpolgármestert akart választani. Kiss Gábor 555 ezer forintot keresne majd, és 111 ezer forint költségtérítés is járna neki. Csakhogy – a tiltakozók úgy vélik – az új vezető jelentős részben Zsiga feladatait végezné majd. A Blikk megkérdezte az önkormányzatot is, de ott tagadták, hogy Zsiga feladatai csökkennének. Az új alpolgármesterre pedig azért lenne szükség, mert több lett a feladat is.
Blikk-információ