Elektromos Morgan ötfokozatú kézi váltóval Genfben

Klasszikus külsőbe burkolt modern technológia: alumínium padlólemez rejti a Zytek-féle elektromos hajtást, a manuális váltó alkalmazásával élvezetesebbé próbálják tenni a villanyautózást.

 

Az Aero SuperSport alumínium vázára épülő Plus E a legstílusosabb EV lehet, ha tényleg megépüludják, mi fog kikerekedni a dologból, a Morganosok mégis vállalkoznak a manuális váltós villanyautó megépítésére

A Morgan Plus E-be a cég belsőégésű motorral hajtott modelleiben használatos ötfokozatú váltóművek egyikét fogják beszerelni, lesz kuplung és váltókar, úgyhogy pontosan úgy lehet, majd vezetni, mint egy hagyományos autót. A villanymotorok elég nyomatékosak, és szinte vonóerejük egészét képesek már alacsony fordulatról leadni, ezért az eddigi EV-k általában 1:1-es vagy lassító fix áttétellel készültek. A Morgan megoldásának technikai részleteiről egyelőre nem is tudunk sokat, de a cég szupersportautó szintű gyorsulást ígér, és az autó végsebességét is növelheti a különleges megoldás.
A Plus E-ből két verziót készítenek, egyikük működő tanulmány lesz, míg a másodikat könnyebb, fejlettebb akkumulátorok tesztelésére építik, ez utóbbi hatótávja 160 km körül alakul. A sorozatgyártással kapcsolatban úgy nyilatkoztak, hogy megfelelő érdeklődés esetén elszántak a típus piaci bevezetését illetően.