A Hallgatói Hálózat szerda  esti bázisdemokrácia-történelmi egyetemfoglalásának még az utóélete is olyan érdekesen alakult, hogy a Képviselő Funky drámatudományi szakosztálya külön is érdemesnek tartja megvizsgálni azt.
A parádés második felvonás már kora reggel elindult azzal, hogy Orbán Viktor kedvesen lemérsékeltezte azokat, akik éppen az általa foggal-körömmel védett államtitkár lépései ellen tüntettek, és azt mondta, örül, hogy a diákok hallatják a hangjukat.
Erre már önmagában is felkaptuk volna a fejünket, de az különösen szórakoztató benne, hogy a hatalom, hm, legendásan óvatos kritikusai, a HÖOK képviselői akkor miért rohantak a tanárnak mutogatni a jeles magatartásbizonyítványukat és jelenteni, hogy Hahácska a másodikból rossz fát tett a tűzre, ha a tanár is csak atyaian kuncog, hogy ő még nagyobb kópé volt akkoriban, mint Hahácska?
Az ELTE EHÖK már az egyetemfoglalás közben is paródiaszerűen erős KISZ-ízű közleménnyel járult hozzá a szórakozáshoz. A tempóból csütörtökön a HÖOK sem adott alább. ‘Azt nem tudja, hogy a Hallgatói Hálózat milyen alapon szerveződik, ugyanakkor minden felsőoktatási intézményben – a demokratikus értékeknek megfelelően – mindenkinek lehetősége van az évente megtartott hallgatói-képviseleti választásokon megméretnie magát. Ennek megvan a törvényes útja, és a hallgatók többségi támogatásával lehet cselekedni’ – mondta Nagy Dávid HÖOK-elnök, mi pedig elismerően emeltük fejünk felé a lódenkabátunkat.
De a diákok oldalán sem múlt el cselszövés nélkül a másnap, sőt, itt egyenesen Shakespeare vette a kezébe a szálakat. Szerda délután robbant a minibotrány, hogy Hoffmann Rózsa saját állítása szerint nem magától akart volna felszólalni, hanem azért, mert Erdész Ábel megkereste a HaHától – csakhogy a HaHa azt állította, nincs ilyen nevű tag a szervezetben.
A Képviselő Funky birtokába jutott csütörtökön a levél, amit Erdész Ábel írt a szervezetnek, és amiben töredelmesen bevallja, tényleg megkereste Hoffmannt a szervezet nevében, de csak jót akart ezzel, bár most már megbánta. Sok hűhó semmiért!
És mielőtt vastapssal zárult volna a második felvonás, a zöld manó is bedobott egy poént – Vágó Gábor, az LMP képviselője elmondta a hvg.hu-nak, hogy bár hivatalosan nem vettek részt a rendezvényen, csak magánemberként, a tüntetőknek szétosztott, pártlogó nélküli, de erősen az LMP dizájnjára hasonlító táblákat a párt biztosította. Aztán kajánul hozzátette, ezzel nem támogatták az akciót.
Függöny.