Három-négy ló kóborol a Bükkben, keresik az állatokat, de vélhetően olyan helyen vannak, amelyet nagyon nehezen lehet megközelíteni – mondta Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság vezetője pénteken az MTI-nek.
A Miskolci Rendőrkapitányság diósgyőri őrsére csütörtökön a déli órákban érkezett bejelentés, hogy Bükkszentkereszt felől az úton körülbelül húsz ló tart Lillafüred felé – ismertette az előzményeket Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
A rendőrök lezárták az adott útszakaszt, és a megriadt állatokat beterelték a Szinva-patak kiszáradt medrébe. Ezután értesítették a lovak feltételezett tulajdonosát, a ménesgazdaságot, ahol azt tanácsolták, hogy kordonozzák körbe az állatokat. Az ötlet bevált, a lovak a sárga szalagokon belül maradtak. Az időközben a helyszínre érkező szakemberek ellátták az állatokat, majd megkezdték az elszállításukat – mondta a sajtóreferens.
A rendőrség adatai szerint mintegy negyven állat szabadult el egy ménesgazdaságból;, az MTI úgy tudja, hogy a Bükkben lévő csipkéskúti méncsikótelepről van szó.
Dobi Tamás azt mondta: péntek reggel még tíznél több ló kóborolt a Bükk-fennsíkon. A nap folyamán többet már befogtak közülük, Dallos Andor péntek délután már csak három-négy kóborló állatról beszélt.
A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.