Miskolc. 8 milliós jutalmat szavaztak meg maguknak!

 Nyolcmillió forint jutalmat  szavaztak meg maguknak a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. vezetői, noha a cég az információink szerint közel 7 milliárd forintos adóssággal küzd – tudta meg a Blikk. 

 Az önkormányzati tulajdonú cég öt munkavállalóját részesítette eseti jutalomban „a 2011-ben végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként”, köztük a vezérigazgatót, az igazgatóság elnökét, vezető jogászát és két másik önkormányzati cég vezetőjét.

Az igazgatósági határozat december 23-án született, ám a december 15-i hatállyal vagyis a nyolc nappal korábban kinevezett vezérigazgató, Pálffy Kinga is részesült a jutalomból.

A Blikk kereste Pálffy Kingát, hogy megtudjuk, mivel érdemelte ki az egymilliós jutalmat, ám mivel szabadságon volt, nem tudtuk elérni.

Az igazgatóság elnöke, Vécsi György 2 millió forintos jutalmat szavazott meg magának, hiába kerestük, nem hívott vissza.

A Miskolci Holding vezetése rá­adásul érdekes módon 2011 decemberében határozott a vezetőinek 2011-es évre szóló prémiumkitűzéseiről is, vagyis utólag határozta meg azokat. Arról azonban, hogy ezek alapján a jutalom mellett prémiumban is részesültek, egyelőre nincs információnk.

A polgármester a milliós jutalmat elismerte a Blikk kérdésére.

– Teljes körű, azonnali vizsgálatot kezdeményezek a jutalom kifieztések ügyében – reagált a Blikk kérdésére Kriza Ákos polgármester. – Ez egy nehéz helyzetben lévő, a szocialisták által nyakig eladósított város. Jutalom- és prémiumstoppot rendeltem el.