2.7 millió bútorokért. Luxuslakás is Pálffy Kingának

Az év végén Vécsi Györgynek, az igazgatóság elnökének 2 milliós extra pénzt ítéltek, míg a jogi képviselő dr. Kapás Katalinnak 1,5 milliót. Czinkné Sztán Anikó 1,5 milliónak, míg Szélyes Domokos 2 milliónak örülhetett. A legmeglepőbb Pálffy Kinga december 23-án megítélt egymilliója. Ő ugyanis csak májusban került a céghez, mint HR- és szervezetstratégiai igazgató, s december közepén lett vezérigazgató. Így nem világos, hogy az éves jutalom 8 hónap vagy 8 nap után járt. Ám az értékes munkaerőért már jóval korábban sem sajnált egy kis extrát a 7 milliárd forintos adósságot görgető holding.

 

– Pálffy Kingának 116 négyzetméteres lakást biztosítunk, ami frekventált helyen van – tudta meg a Blikk a Miskolc Holding Zrt-től. – A lakás teljes felújítási költsége 4,5 millió forint volt, a bútorzat 2,7 millió forint, ami a cég tulajdonában van.

Vagyis összesen 7,2 milliót költöttek a vezető elhelyezésére is. Próbáltuk a jutalomról és a lakásról megkérdezni az érintettet is, de hiába kerestük.

 

– Azonnali vizsgálatot kezdeményeztem, korábban jutalom és prémium stopott rendeltem el – mondta Kriza Ákos, a város polgármestere. így a jutalmak sorsa attól függ, mi lesz ennek az eredménye.

– Nemcsak az a kérdés, megérdemelték-e a jutalmat az érintettek, hanem egyáltalán jogszerű-e – mondta a Blikknek Földesi Norbert, a képviselő-testület szocialista frakcióvezető-helyettese. – A vezetők fizetését jogtalanul titkolják, és még mi képviselők sem tudhatjuk: mi van a munkaszerződésükben. Ha a város úgy foglalkoztatja őket, mint 2010-ben és előtte, akkor vezető munkavállalóként premizált körben szerepelnek, s eseti jutalmat nem is kaphatnának – tette hozzá a városatya-írja a blikk.hu