„Mondok egy példát Önöknek, megkérdeztem a söfőrömet hogy milyen autógumit szántak erre az autóra. Kiderült, hogy az eredeti szándék az volt … lényeges hogy tudják ezeket a példákat, hogy hogy működik egy önkormányzat működése 60 ezer Ft-os darabonkénti autógumit szántak, ami 15 ezer forintért kapható a boltban. Amikor megkértem őket hogy ne, lehetőleg ne, ilyet vegyenek, mert ezt nem fogom elfogadni, tehát tűrhetetlen helyzetet tapasztaltunk. Így, ezeket a kicsi dolgokat egymás mellé rakva jelentősen spóroltunk a működési költségeinken. És még nem egy ilyen dolog van amit nap mint nap megtapasztalok, hogy milyen pazarló gazdálkodás volt az önkormányzat hivatalában. Magunkon kezdtük igen is a spórlást.” Az életből vett példákat Kriza polgármester hozta fel a miskolci pedagógusoknak még szeptemberben. Azóta – már a decemberi portréfilmből is látszott – úgy tűnik, az olcsó téligumik egy új autóra kellettek, mert miközben a BIT-680 rendszámú VW Passat hónapokat töltött az Európa téri mélygarázsban porosodva és csak a napokban vitte el onnan valaki, Kriza polgármester egy új Skoda Superbet vezetve érkezett hivatalába a decemberi filmben.

 

Az év végét követően a Miskolci Városfejlesztési Kft. külön kiadványban összefoglalta milyen sok európai uniós projekt valósul meg Miskolcon a Városfejlesztési Kft. és a Miskolc Holding vezetésével. A Miskolcnak épül , milliárdok a városnak címet viselő kiadványban összesen 19 fejlesztés leírása szerepel, melyből 11 a városfejlesztés logója, 8 pedig a Miskolc Holding új logója alatt épül. Mivel pontosan feltüntették a pályázati azonosító számokat, látható, hogy melyik fejlesztési pályázatot mikor adta be a város. A 19 fejlesztésből 4 projekt 2008-as, 8 pályázat 2009-es, 6 fejlesztés 2010-es és összesen egy pályázat 2011-es.
A kiadvány utolsó oldalán egy nagy szumma jelet láthatunk. A frappáns befejezés helyett jobb lett volna ha felkerül egy Új Széchenyi Terv logó a kötelező feliratokkal, mert ennyi uniós projekt fejlesztése mellett érdemes lett volna legalább a kiadvány – valószínűleg milliós – költségét elszámolni a megmaradt marketing keretekre. Ez azonban lemaradt, a városi fejlesztések népszerűsítő kiadványa sem a takarékos gazdálkodást segítette év végén.

A takarékosságnak pedig megvan az eredménye, legalább is a Miskolc Holdingban. A jó munkáért „az Igazgatóság úgy határozott, hogy 2011. évbe nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként a felsorolt munkavállalókat eseti jutalomban részesíti az alábbiak szerint.” A -ban -ben használata nehezen megy az igazgatóságnak, viszont a számok annál inkább: Vécsi Holding elnök úr 2 Millió, Szélyes Domokos MIK vezér 2 Millió, Kapás Katalin mint a Miskolc Holding és Czinkné Sztán Anikó, mint a Miskolci Turisztikai Kft. munkavállalói 1,5 Millió, az új vezérigazgató Pállfy Kinga pedig 1 Millió Forint jutalmat kapott.
Az igazgatóság karácsony előtt még belehúzott. 2011 december 23-án jóváhagyták a prémiumfeladatok kiírását 2011-re, hogy az évből még hátra lévő 8 napban motiválják a vezetőket. Nem rejtették véka alá a célokat itt sem: szigorú költség takarékosság, szolgáltatói jelleg fokozása, működési struktúra átalakítása, versenypiaci gazdálkodási jelleg.
A határidők minden részfeladat esetében 2011. december 31-ig adtak lehetőséget a bizonyításra. Pedig érdekesek a feladatok: 20% jár, ha teljesíti a tervet 99,5%-ban, további 20% jár az üzleti tervben meghatározott likviditási stabilitás megtartásáért. Itt az igazgatóság külön feltünteti, hogy nem növekedhet a 2010-es likvid keret, mely nehezen érthető akkor mikor a sokadik hitelfelvételi próbálkozáson van túl a város.
10%-ot kaphat az, aki áttekinti a külső üzleti partnerekkel, szolgáltatókkal kötött megállapodásokat, elemzi a hatékonyságokat és átstrukturálja azokat. Aki a szervezeti felépítést és a szervezetek feladatainak áttekintését és racionalizálását is megteszi, valamint a Holding stratégiát átülteti a tagvállalati működésbe, és vezetői intézkedést is tesz, további 20%-ot kaphat.
Ha az előző év 110%-ánál nem magasabb a behajthatatlan vevő követelés állomány – ami 10% romást jelent – 10% prémium jár a vezetőnek, ha pedig határidőben teljesíti az utasításokat – betartva az előírásokat – és előterjesztéseit megfelelő tartalmi színvonalon teszi meg újabb 10%-ra van esély. Aki pedig ezek mellett kellően motivált, van szakmai orientációja és menedzsment szemlélete, további 10%-ot kaphat meg.
Mindezeket tehát 2011. december 31-ig kellett teljesítenie a vezetőknek, így ne csodálkozzunk ha azt látjuk, hogy karácsony és újév között egyetlen tagvállalati vezető sem volt szabadságon.