Havazik, hófúvás is lehet

Narancssárga  figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható erős hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére. Csütörtökön a Dunántúl nagy részén lesz másodfokú figyelmeztetés az erős szél miatt: a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/órát.

 

Ma estig váltakozó intenzitású havazás várható, amit a Dunántúl nyugati felében helyenként havas eső, eső válthat fel. Általában legfeljebb 4 cm valószínű, a Szécsény–Békéscsaba vonaltól északkeletre azonban 5-10 cm friss hó is hullhat. Délutántól, északkeleten estétől tartósabb havazás már nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +2, -4 fok között, a Nyugat-Dunántúlon +5 fok körül várható.

A folytatásban több-kevesebb napsütésre számíthatunk, szórványosan alakul ki havazás, hózápor. Később ismét beborul az ég, és csak rövid időszakokra szakadozik fel a felhőzet. Többfelé várható havazás, nyugaton havas eső, ónos eső, eső is lehet. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, -7, de pénteken -6, -15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte +2, -4, majd -1, +6 fok között várható.