Szerdától a benzin és a gázolaj is drágább

Hiába erősödött a forint, az üzemanyagárak nemzetközi drágulását nem tudta ellensúlyozni a csekélykét jobb árfolyam, szerdától a benzint és a gázolajat is drágábban tölthetjük.
Szerdától ismét nő a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség, ugyanis előbbi csak 2, utóbbi 3 forinttal drágul literenként.
Miként arról az előző hét végén hírt adtunk, az üzemanyagárak nemzetközi emelkedését ezúttal nem tudja ellensúlyozni a forint erősödése, így e héten – három heti árapadás után – emelkednek az üzemanyagárak. A drágulás mértéke azonban szerényebb, mint amire számítani lehetett, szerda 0 órától literenként 2 forinttal emeli a benzin, 3-mal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Utóbbi hatására a töltőállomások átlagárai is ugyanilyen mértékben emelkednek, azaz benzint a hét közepétől 419-420, gázolajat 435-436 forintos átlagáron tankolhatunk.

 

A szerdától életbe lépő emelés hatására az idei üzemanyagár-növekedés a benzin esetében 20, a gázolajnál 11 forintra emelkedik – elenyésző mértékben, 1 forinttal lesz közelebb egymáshoz a két üzemanyagfajta ára. Az E85 bioüzemanyag és a ma legtakarékosabb üzemet ígérő LPG autógáz vélhetően a benzinnel egyező mértékben drágul, azaz literenként 352 és 222 forintért lesznek tölthetők.