Esküvel kötelezték el magukat a szolgálat iránt a miskolci református Diakóniai Központ házi segítségnyújtással megbízott ápolónői február 8-án. Az intézmény huszonnégy munkatársa Miskolc, Tiszaújváros, Mezőcsát és Szerencs kistérségében végzi az idős, beteg emberek ápolását.

 

A házi segítségnyújtás intézményesített keretek között idén januárban indulhatott el a Tiszáninneni Református Egyházkerület égisze alatt működő diakóniai központban. A szolgáltatás keretében a gondozás alatt álló mintegy száznyolcvan fő számára a személyi- és környezeti higiéniát szeretnék biztosítani.

Az intézmény vezetője elmondta, olyan tevékenységekben nyújtanak segítséget, mint a bevásárlás, gyógyszerkiváltás, mosdatás, fürdetés, ételkészítés, vagy takarítás. „A házi segítségnyújtás egy végtelen bizalmi állás, hiszen a rászoruló emberek intim szférájába férkőzünk be azzal, hogy otthonukban naponta meglátogatják őket” – fogalmazott Jónyer Lajosné, aki a hatékony munka érdekében kiemelte a gyülekezeti lelkészekkel való együttműködést. A vezető felhívta a figyelmet a református, keresztyén értékek követésére és közvetítésére is.
A tervek szerint a jövőben az eddig is készséges önkéntes gyülekezeti diakónusokat bővebb körben is bevonják majd a munkába.
http://www.tirek.hu