Édesanyja és unokatestvére  telefonon beszéltek az énekesnővel halála előtt, de semmi szokatlant nem vettek észre. A 48 éves Whitneyt szombat délután találták holtan a Beverly Hills-i hotelszobájában, pár órával azelőtt, hogy a Grammy-díjátadó előpartiján fellépett volna.

 

Az énekesnő megfulladhatott a fürdőkádban a legújabb hírek szerint, de a halál pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani. Mivel sokáig küzdött a drogfüggőségével, a rendőrség kábítószerek után kutatott a szobájában. Illegális szereket nem találtak, csak vényköteles gyógyszerek tucatjait.

Houston stábjának egyik tagja talált az énekesnőre szombat délután hotelszobájában, majd helyi idő szerint 15 óra 55 perckor mondták ki a halál beálltát. A rendőrség tájékoztatása szerint nem volt idegenkezűségre utaló jel, de még vizsgálják a körülményeket. A rendőrök még az énekesnő lányát, Bobbi Kristinát sem engedték be anyja holttestéhez.

Bulizott
Az énekesnő keményen mulatott a Beverly Hilton Hotelben előző éjjel a barátaival, mesélte a hotel személyzete Whitney estéjéről a TMZ-nek.

Whitney és barátai a hotel bárjában buliztak előző este, alkoholt fogyasztottak, és nagyon hangosak voltak, nyilatkozták a források, akik szerint Whitney és harsány csapata annak ellenére kiemelkedett a tömegből, hogy a hotel tele van a vasárnap esti Grammy-díjátadó zajos vendégseregével.

Jól volt
Whitney Houstonnal a halála előtt, szombaton unokatestvére, Dionne Warwick színésznő-énekesnő, és Whitney édesanyja, Cissy Houston gospelénekes is beszélt telefonon: úgy tűnt számukra, hogy Whitney jól van, nyilatkozták a családhoz közeli források a TMZ-nek.

Anyja húsz perccel a halála előtt beszélt vele telefonon, semmi szokatlant nem észlelt, Whitney unokatestvére pedig néhány órával a halála előtt azért hívta, hogy a Grammy-díjátadó előtti, Clive Davis rendezte, szombati partiról beszélgessenek, ahol Whitney fel is lépett volna.