Jenki  Szilvia elmondta: az észak-keleti tájakon, ahol több napsütés volt jellemző, a délutáni órákban mínusz 2, mínusz 5 Celsius-fokot mértek, az ország többi területén a csúcsértékek mínusz 4 és mínusz 10 fok között alakultak.
Vasárnap hajnalban általában mínusz 11, mínusz 18, de a vastag hóval borított szélvédett, átmenetileg derült tájakon mínusz 20 fok körüli értékeket is mérhetnek. Napközben mínusz 3, mínusz 9 fok valószínű.
Szombaton a Dunántúl déli felén sok helyen előfordult hószállingózás, havazás. Nagyjából 3-5 centiméternyi friss hó esett. Az ország észak-nyugati feléből és a középső országrészben is előfordult szórványos havazás, de észak-keletről nem jelentettek csapadékot.
A folytatásban változékonyan alakul az időjárásunk, ugyanis egy mediterrán ciklon több hullámban is nedves levegőt szállít felénk. Ennek következtében éjszaka átmenetileg egyre több helyen megszűnik a csapadék, vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, majd dél, dél-nyugat felől újabb vastag felhők érkeznek. Így vasárnap elsősorban a déli, dél-nyugati területein újból többfelé számítani lehet hószállingózásra, havazásra.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának információi szerint vasárnapra Tolna megye kivételével az ország valamennyi megyéjében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el havazás, hófúvás, illetve az extrém hideg miatt. Eszerint Baranya, Somogy és Zala megyében vasárnap akár több mint 10 centiméter hó is eshet 24 óra alatt. Zalában és Somogyban emellett a hófúvás is gondot okozhat.
A hófúvás mellett Veszprém és Vas megyében a hőmérséklet mínusz 15 Celsius-fok alá is csökkenhet, így ott kétszeresen szerepel elsőfokú figyelmeztetés.
Ezen felül az extrém hidegre vonatkozóan Budapest és Pest megyében, valamint Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében is elrendelték az elsőfokú figyelmeztetést.