Csődbe ment a MALÉV ténylegesen is,  miközben már vagy hatvan éve abban van, csak most leírták papírra is, aki meg előre megvette a jegyét, azt hazaküldték. Hogy legyen nekünk is ismét – mint a környező államoknak – egy újabb pénznyelő automatánk, még viták vannak. A kormányzat nagyon helyesen húzza az időt, mert nyilvánvaló, hogy nincs szükségünk „nemzeti légitársaságra”, mint ahogy nálunk klasszisokkal gazdagabb országoknak sincs már. (Belgium, Svejc.) Egy egykori MALÉV pilóta szavai azonban sok mindent elárulnak rólunk, magyarokról. A fickó nem kapott állásajánlatot (15-20 ezer dollár körüli havi fizetésért, ennyi volt korábban a MALÉV-nál) európai légitársaságtól.  Kínában mehetnék, de nem megyek, mert nehogy már egy kínai mondja meg nekem,hogy mikor mehetek szabadságra.

Gyurcsány miskolci sikerein felbuzdulva a miskolci szocialisták is bele akartak kerülni a híradóba, lehetőleg naponta. Mivel a Békemenet kifejezést már Orbánék bukkolták, Munkát, kenyeret névvel próbálják kaserolni magukat. A jelenlét a médiában bejött, de ha arra gondoltak, és mi másra gondolhattak volna, hogy hólabdaszerűen növekvő mozgalom nő ki a kezdeményezésből, ez idáig ez nem jött össze.
Nem volt nagy visszhangja, de hatása minden bizonnyal lesz. A Wizz Air menetrendszerű járatot fog üzemeltetni Debrecen és London között.

A szlovák, P, és E rendszámmal közlekedők soha nem voltak a pór nép kedvencei. de most már utáljuk is őket, az elhíresült balatoni átkelési kísérlet nyomán. Kedvencem az egyik eszakhirnok kommentelő bejegyzése, amiben a szerző arról mereng, ha egy magyar rendszámos autó rámenne a Csorba-tó jegére, azt a helyi rendőr úgy megverné, hogy beszarna…
A hideg lassan csődbe kergeti a fél országot, és még nincs vége. Ennek kapcsán sok minden kiderült, például, hogy a magyar ember legjobb barátja a Kínában gyártott polárpulcsi. 200 Forintért már eredeti és jó állapotú North Face polárt lehet venni  Miskolcon a Zsarnain, de a hideg miatt oda is kevesen járnak…