A jövő. Sehol sem lesz -16 foknál hidegebb

A jövő hét második felében már  pozitív értékeket is mérhetünk napközben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán +1, szombaton akár +4 fok is lehet. Az éjszakai fagyok is mérséklődnek, várhatóan sehol sem lesz -16 foknál hidegebb.

 

Addig azonban további havazásra kell készülni: nagyjából a Kőszeg–Szigetszentmiklós–Nyírbátor vonaltól délre néhány centiméternyi friss hó valószínű, de a déli határvidéken 10 centi körüli mennyiség is hullhat.

A havazás hétfőn napközben fokozatosan délkelet, kelet felé visszaszorul. A megélénkülő, néhol esetleg erős lökésekkel kísért északias szél a Dunántúl nyugati, északnyugati részén és keleten, északkeleten néhol gyenge hóátfúvást okozhat.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. közölte: szombaton 70 millió köbméter volt az országos földgázfelhasználás a várt 71 millió helyett. A vasárnapi fogyasztást 66 millióra becsülik. Az eddigi csúcs 2006. január 23-án volt, akkor mínusz 12,8 fok átlaghőmérséklet mellett a felhasználás elérte a 90 millió köbmétert.