2012 A Shinwa éve

A gazdasági válságot követően több, autóipari beszállítással foglalkozó cég ment tönkre Európában. A leépítések a Magyarországon működő vállalkozásokat sem kímélték. A Shinwa Magyarország Precíziós Kft a kezdeti visszaesést követően meg tudta növelni piaci részesedését, és dinamikusan növeli dolgozói létszámát is. Abban bízunk, hogy 2012 is a Shinwa éve lesz!

 

A Shinwa Magyarország Precíziós Kft-t 1998. február 16-án alapította meg a japán tulajdonú Shinwa Company Limited (2004-től Shinwa International Holding Ltd.). Észak-Magyarországon a Shinwa cégcsoport beruházása különös jelentőségű volt, ugyanis a társaság megalapítása és a jelentős beruházásokkal létrejövő gyár tekinthető a külföldi tőke első megnyilvánulásának ebben a régióban. Az anyavállalat célja a magyarországi beruházással az európai partnerek jobb, hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálása volt.

A miskolci gyáregységben több részleg üzemel: összeszerelő üzem, műanyag-feldolgozó üzem, festő üzem és lézergravírozó üzem.

A Shinwa Kft. a kezdetektől második körös autóipari beszállítóként működik. A vállalkozás kezdetben személygépkocsik szórakoztató elektronikai berendezéseinek, azaz kazettás lejátszóinak mechanikai főegységeit, alkatrészeit gyártotta, illetve szerelte össze. Ma már főként a műszerfal részét képező cd lejátszó- és klímavezérlő előlapok és a hozzájuk tartozó gombkészletek fröccsöntésével foglalkozik a társaság, amelyeket a legmodernebb autóipari szabványoknak megfelelő felületkezelést (festés, lézerezés, tamponnyomás) követően készre szerel.

A cég legnagyobb külső vevői: Continental Automotive Czech Republic, Panasonic Automotive Systems, Behr-Hella Thermocontrol GmbH, Leopold Kostal GmbH & Co., Delphi Automotive Systems – Portugal SA, Flextronics International Kft és az Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft.

A Shinwa Magyarország Precíziós Kft. gyártja és szereli az előlapokat az alábbi autókba: Mercedes A,B, C és E osztály, Smart, Skoda Octavia, Skoda Suberb, Fiat Punto Evo, Fiat Doblo, Fiat Ducato, Opel Zafira, Toyota Avensis, Honda Civic.

A járműipar területén tapasztalható dinamikus fejlődés következtében stratégiai cél a folyamatos piaci részesedés növelése, az új termékekhez kapcsolódó megrendelések megszerzése, amellyel párhuzamosan az infrastrukturális háttér és a géppark, valamint a foglalkoztatotti létszám folyamatos bővítése valósulhat meg. 2009-ben gyárunkban 357-en dolgoztak, jelenleg már 800 alkalmazottal üzemel a Shinwa, és a felvételek folyamatosak. Terveink szerint az új termékek bevezetésével az összeszerelő üzemben újabb műszakok indítása válik szükségessé, ezzel ismét bővíthetjük a dolgozói létszámot, új munkahelyeket teremthetünk. A beruházásokra, fejlesztésekre fordított források 2010-2011-ben együttesen meghaladták az 5 millió dollárt (1.1 millárd forintot), 2012-ben pedig további 1.5 millió dollárt (megközelítőleg 350 millió forintot) fordítunk ilyen célra.