Valamit otthon felejtett , ezért tért vissza meggyilkolása napján szolnoki otthonába Baunokné Hídvégi Julianna. A gyermekorvos tehát alapesetben otthon se lett volna, amikor a kettős gyilkossággal gyanúsított M. testvérek és a volt NB 1-es focista, H. Szabolcs odaértek a családi házhoz.

 

A Blikk értesülései szerint a támadók valószínüleg nem számítottak rá, hogy kiszemelt áldozatukon, Baunok Istvánon kívül nejét is otthon találják, a nyomozók szerint rögtönözni kényszerültek. Nem akartak tanút hátrahagyni, ezért rabolták el a gyermekorvost is.

A Blikk értesülései szerint az egyik gyanúsított, H. Szabolcs a börtönben megtört és feltáró vallomást tett, azt viszont tagadta, hogy a gyilkoságnál jelen lett volna. Vallomásában arról a pénzfelvételről szem beszélt, amikor Baunokék számlájáról százezer forintot emeltek le, pedig a lap értesülései szerint ő látható az automatánál készült biztonsági kamerás felvételen.

A rendőrség egyelőre nem közölte, milyen módszerrel gyilkolták meg a házaspárt, egyelőre várják a szakértői véleményeket.

Baunok István és neje november 17-én tűnt el, holttestük egy Újszász környéki kútból került elő. Gyilkosaik a gyanú szerint hatvanmillió forintjukat próbálták megszerezni, de amikor kiderült, hogy nem férhetnek hozzá a pénzhez, megölték áldozataikat.