A Malév mintegy hatmilliárd  forint értékben adott megbízásokat azoknak a hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek a cég leállásáig beszállítóként dolgoztak a légitársaságnak – írja a Világgazdaság. A Blikk szerint nincsen eladható értékes vagyona a Malévnak.
A Malév körülbelül 500 hazai vállalkozásnak adott rendszeres megrendelést, és mintegy 6 milliárd forintot fizetett ki a kis- és közepes vállalkozásoknak. A Malév beszállítói hálózatához tartozó cégek most reménykednek, kivárnak és titkolóznak – írja a Világgazdaság szerdai száma.
A miskolci székhelyű Borsod Munkaruha Kft. szerelőruhákat gyártott a légitársaságnak, amelynek tíz éve beszállítója. „Most várjuk, hogy rendeződjön a helyzet, és újra kapjunk megrendelést. Nekünk nem tartozik a Malév, és amint lehet, újra fogunk pályázni” – közölték. A Budapest Aeroservice Szolgáltató Kft.-nek is forgalomkiesést jelent a leállás. A cateringszolgáltató cég nem kívánta számszerűsíteni a várható kárát, de már tárgyal új légitársaságokkal – írja az Origo.hu.