Provokációóóóóó.  A menetelők állítják Tállai részeg volt

Az éhségmenet tagjai szerint  provokálta őket az ittas államtitkár.
Tállai András állítólag billegett, és „biztos, hogy volt benne egy jó löket”. Az államtitkár azt mondta,  menjünk Mezőkövesdre, és megfújja a szondát.  

Úgy Mezőkövesden, mint minden fideszes vezetésű városban tud munkát adni az önkormányzat azoknak, akik ezt igénylik, mondta a városba érkező éhségmenet résztvevőinek Fekete Zoltán, Mezőkövesd fideszes polgármestere, majd fejenként egy kiló kenyeret adott át, és felajánlotta nekik: ha munkát akarnak, lapátoljanak havat, tudta meg az atv.hu a menet egyik fő szervezőjétől, Tóth Imrétől. A demonstrálók nem tértek ki a cinikus ajánlat elől: többen közülük „éltek a lehetőséggel”, és éjfélig havat lapátolnak.

.

Tóth hozzá tette: teával is megkínálták őket, amit az egyik résztvevő el is fogadott. Utólag azonban kiderült, a tea alkoholt is tartalmazott. Az önkormányzat munkatársai megszondáztatták a fiatalembert, és mivel a szonda elszíneződött, nem engedték havat lapátolni. Tóth Imre ezt provokációnak nevezte, és azt állítja, a cél az volt, hogy alkoholista csürhének tudják beállítani az éhségmenet résztvevőit.

A helyszínen jelen volt Tállai András belügyminisztériumi államtitkár, a város korábbi polgármestere, fideszes parlamenti képviselő. Az éhségmenet résztvevői szerint az erősen ittas Tállai megmutatta és elmagyarázta nekik, hogyan kell havat lapátolni. Tóth Imre lapunknak azt mondta, nincs szüksége lapátolással kapcsolatos tanácsokra, hiszen évtizedeken keresztül dolgozott a Diósgyőri Kohászati Művekben. Az éhségmenetben résztvevő szocialista aktivisták megkérték Tállait, hogy ő is fújja meg a szondát, az államtitkár azonban erre nem volt hajlandó. Tóth Imre szerint Tállai „kicsit billegett, teljesen biztos, hogy volt benne egy jó löket”. Tóth és az éhségmenet másik aktivistája, Aradi Dániel az atv.hu-nak nyilatkozva egybehangzóan azt mondta: Tállai András részeg volt. Mindketten azt mondták: „Tállai hülyeségeket beszélt”.

A szintén a menettel tartó Nyakó István szocialista képviselő az atv.hu kérdésére azt mondta: nem tudja, hogy „Tállai ital hatása alatt mondott-e hülyeségeket, vagy józanul is ilyen”.

Kerestük Tállai Andrást, aki munkatársunkkal közölte: az éhségmenet apropóján használjuk a közleményüket, majd lecsapta a kagylót. Másodjára is felhívtuk, mire azt mondta: menjünk oda, vigyünk egy szondát és megfújja. Miközben megpróbáltuk megmagyarázni, hogy száznegyven kilométerre vagyunk Mezőkövesdtől, megkérdezte, hogy mit képzelünk, majd – a választ meg sem várva – ismét lecsapta a kagylót.

A menet hétfőn indult Miskolcról Budapestre, kedd estig 60 kilométer tett meg a mintegy 50 résztvevő.
atv.hu