Átadták kedden a z ÁTI DEPO Zrt. új raktárépületét a cég Miskolc Regionális Logisztikai Központjában. A közel 800 millió forintos fejlesztés az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

/Kriza Ákos a megnyitón elmondta, kiemelt jelentőségű minden olyan beruházás Miskolcon, ami munkahelyet teremt, hiszen a munka, a munkalehetőség a kulcsa annak, hogy kilábalhassunk a jelenlegi nehéz helyzetből. A polgármester támogatásáról biztosított minden olyan céget mely – az ÁTI DEPO Zrt.-hez hasonlóan – fejleszt, előre menekül és ezáltal a gazdaságot gyorsítani tudja.

– A tavalyi év során több mint 10 milliárd forintos Európai Uniós támogatás érkezett Miskolcra az Új Széchenyi terv keretein belül, ez nagyon jelentős összeg, melyet a vállalkozások fejlesztésekre fordíthattak. Hiszem, hogy az ilyen nehéz helyzetekből csak úgy lehet kilábalni, ha előremenekülünk. Azok a cégek, melyek mernek fejleszteni, ezt teszik, és ezt teszi Miskolc is, előremenekül, a jövőbeli boldogulásunk érdekében – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Az ünnepség végén John Smith és Kriza Ákos a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta a csarnokot, ahol holnaptól már indul a munka a csarnok feltöltésével – egy hónapig még próbaüzemben, de azt követően már élesben is-írja a minap.hu