Meg szerették volna  tapasztalni, hogy mennek a dolgok Orbán Viktor lakásában. A váratlan vendégek vasárnap délután kopogtattak a miniszterelnök Cinege utcai villájának ajtaján. Bejelentés nélkül érkeztek, hogy titokban nézzenek körbe a miniszterelnöki rezidencián.

 

Azt akartuk, hogy az Orbán-család ne tudjon az érkezésünkről, minden olyan legyen, amilyen szokott – mondta a Blikknek Józsi, az egyik hajléktalan, akit egy újságíró és egy fotós is elkísért a látogatásra.

Orbán Viktor családjának megállt a kezében a kanál, amikor a három egyszerű ruházatú ember belépett az ebédlőjükbe, és hangos „jó napot!”-tal köszöntötték Orbánékat, akik éppen a vasárnapi tyúkhúslevest kanalazták. A hajléktalanok később elmondták, nagyon elégedettek voltak a miniszterelnök családjának az ellátásával.

Meg ne merje fogni a kezem! – kiáltott fel Erzsike, a szakácsnő, amikor a három látogató a személyzetnek is bemutatkozott és Józsi a kezét nyújtotta. Ezt követően a szobákba és a vizes helyiségekbe vezetett az út, majd Józsi, László és Mihály, a három hajléktalan hosszan elbeszélgetett az Orbán-családdal a nappaliban.

Rend és biztonság van, nincs balhé az 1252 négyzetméteres telken álló 218 négyzetméteres, kb. 140 millió forintot érő Orbán-villában, mondta el a látogatás után a három hajléktalan.