Már Baranyában is működik a traffipaxjelző

A főváros után immár Pécs környékén is automatikusan figyelmeztethet az androidos okostelefon a kihelyezett sebesség-ellenőrzőkre.

 

Akár listázva is megjeleníthetők az aktuális nap mérőpontjai, de nem kell a térképet böngészni, menet közben automatikusan is figyelmeztet a szoftver

Tavaly év végén debütált az android operációs rendszeres okostelefonokra ingyenesen letölthető traffipaxjelző widget, mely az okostelefonok képernyőjére helyezve, és onnan elindítva a Rendőrség hivatalos adatbázisa alapján figyelmeztet a sebesség-ellenőrzőkre, azaz a traffipaxoló rendőrökre.
A kezdeti, fővárosi „lefedettség” után a traffipaxjelző február elejétől Baranya megye területén is működik – a megszokott módon. A mérési pontok és idők listáját a szoftver internetcsatlakozáson keresztül naponta frissíti, azok listázva is megjeleníthetők, de a programot elindítva a telefon GPS-antennáját használva a mérőpontokhoz közeledve a készülék figyelmeztet is az utcaszintű pontossággal meghatározott sebesség-ellenőrző pontokra – természetesen csak a mérés idejében, így nincsenek fölösleges riogatások.
Budapest és Baranya megye után folyamatos fejlesztéssel országos lefedettséggel is várható a traffipaxjelző, melynek letöltéséhez elegendő a cikkünkbe tett QR-kódot beolvasni, s már tölthető is le az ingyenes alkalmazás a telefonra.