Ma lesz a leghidegebb éjszaka

Megérkezett a második hullám is a havazásból, és még tovább hűl a levegő, hétfő éjszaka -26 fok is lehet, átmeneti enyhüléssel, egész héten marad az extrém hideg. Továbbra is a fagyos napokra adunk túlélési tippeket.

 

 A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint a következő egy hétben marad a zord idő, téli útviszonyokkal. Az ország nagy részén ismét havazik, és csak kedd délutánra ígérik a meteorológusok, hogy abbamarad. Szerdán kevesebb, csütörtökön és pénteken újra több felhő lehet felettünk, ekkor szórványosan lehet újabb, de már kisebb havazás. Fokozatosan erősödik az éjszakai lehűlés, a nappalok továbbra is fagyosak, néhol zordak lesznek. A 15 napos előrejelzésésük csak február 17-től jelez enyhülést, amikor a nappali hőmérséklet már 1-2 fok körül alakul. Addig viszont maradnak a -10 alatti éjszakai minimumok.

 

Az Időkép.hu szerint a legtöbb hóra a Dél- és Közép-Dunántúlon van esély, ott 10-15 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A héten a nagy mennyiségű hó és az erős kisugárzás miatt rendkívül hideg éjszakák következnek, helyenként -20 fok közelébe hűlhet a levegő. Az OMSZ prognózisa szerint a mai éjszaka lehet a leghidegebb, mínusz 26 fokos hőmérséklettel