Gúr: a csapat tagjai alaposan megérezték lábaikban a túrát

Az első napot a szervezőkkel együtt végiggyalogló Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta: 23-an érkeztek meg Emődre, jókedvűen, bár a meneteléshez nem nagyon szokott csapat tagjai alaposan megérezték lábaikban a túrát. Különösebb gondjuk nem akadt, kivéve az Emőd előtti pár kilométert: feltámadt a szél, szembe hordta a havat, s ezt lebirkózni igencsak embert próbáló feladat elé állította a menetelőket.

 

Szerencsére ez sikerült, ha lankadt is valaki lelkesedése, a csapat vitte magával tovább. „Én magam hozzávetőleg 80-100 autóst számoltam össze, akik mellettünk elhaladva dudáltak, integettek, támogatásukról biztosítottak. Akadt ugyan 4-5 olyan autós is, aki elküldött bennünket a fenébe, de ez a létszám elenyésző a szimpatizánsokhoz képest” – mondta a szocialista politikus, aki arról is beszámolt, hogy Emődön a város egyik volt jegyzője átadott nekik egy panaszos levelet, s arra kérte őket, vigyék azt el a kormánynak, a parlamentnek.

Kedden 9 órakor indul tovább a menet. A kis csapathoz csatlakozik egy 10-15 fős csoport is, ők is vállalták, hogy ha nem is az egész távot, de legalább a keddi napot végiggyalogolják a „kemény maggal”. A 26,7 kilométeres táv aznap Mezőkövesden fejeződik be, szerdán reggel onnan indulva lépik át a menetelők a megyehatárt-írja az eszakonline.hu