Gyurcsány, a kalóz

Mostanában hetente kétszer futok  5-10 kilométereket, mondta az eszakhirnok.hu-nak miskolci látogatása idején Gyurcsány Ferenc. Az ex miniszterelnök alapvetően futópárti, ha lehet, nem az aszfalton,  hanem erdőben, a hegyekben nyomja. Már csak a térdem miatt is, mert azzal valamit kezdeni kell. Fáj ugyanis, mondja. A műtét azonban csak terv egyelőre. A Saucony cipőben (egy régi darab, már cserélni kellene) szigorúan pulzus kontroll mellett szaladgáló (Timex óra 140-170/perc/ütés) politikusnak korábban a futáshoz személyi edző adta a jó tanácsokat, de ma már csak az edzőterembe vesz igénybe szakembereket. Élete nagy élménye és kudarca is egy maratoni verseny volt.
Azt gondoltam, hogy ha egy félmaratont jó idővel lefutok, akkor menni fog a duplája is. Hát nem, egy maraton nem kétszer 20 kilométer… most már én is tudom. 4 óra 40 percre sikeredett, 20 után kikészültem, sokszor bele is gyalogoltam. Azóta nem próbáltam, de tervbe van.
Ma már történelem. A 2006-os októberi események idején akkora volt a stressz, hogy mindennap 30 kilométert nyomtam a Budai-hegyekben, emlékszik a mai napokig sokat emlegetett időszakra a hajdani miniszerelnök. A kormányőrök, akik sprintre, és arra, hogy hátukra kapva egy embert pár méterre elszállítsanak, egymás után dőltek ki a hosszabb távokon. Lovaglással és vitorlázással egészíti ki az egészséges élet programját. Természetes kalóz osztályban. Az nem a csajozós kategória, ott dolgozni kell.