Akár kétszáz embert is munkába állít a Miskolci Városgazda Kft. a szükséges síktalanítási munkákra a hétvégén, ha az időjárási körülmények ezt indokolják. A szükséges szóróanyagot az AVE Miskolc biztosítja, a jelenlegi készlet mintegy 800 tonna só és 400 tonna homok.

 

Az eddigi, viszonylag enyhe időjárás megtakarítást is eredményezett, mintegy 108 tonna sót és 170 tonna homokot használtak fel, jellemzően a kihelyezett szóróanyag-tárolók feltöltésére, illetve a gépi síktalanításhoz. Fagypont alatt úgynevezett „őrjárat” útvonalon szokott végigmenni egy szórógép, a hajnali órákban.
– A tél eddig eltelt időszakában az AVE Miskolc Kft. rendelkezésre álló, hat szórógépéből jellemzően egy volt ügyeletben, a maximális ügyeleti gépszám három volt – mondta el Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. A napokban a Városgazda Kft. vezetése több esetben is bekérte a hét végére vonatkozó időjárási előrejelzéseket. Ezek alapján határozta meg az ügyeletes gépek beosztását, a szóróanyag mennyiségét, s döntött a munkaerő beosztásáról is.

Mint megtudtuk, mind a hat szórógép „szolgálatba” lesz majd állítva, ezen kívül – ha nem lesz elegendő a rendelkezésre álló, közfoglalkoztatotti létszám – további munkaerőről is gondoskodnak a kézi síktalanításhoz, hó-eltakarításhoz. Amennyiben az időjárási körülmények indokolják, akár kétszáz embert is mozgósítanak, hogy biztosítva legyen a közlekedés a fontos utakon, tereken, és más frekventált helyeken-írja a minap.hu