Intézményen belüli nyelv i vizsgát tehetnek a Miskolci Egyetem azon hallgatói, akik nem tudják átvenni diplomájukat, mert hiányzik az ehhez szükséges nyelvvizsgájuk – határozott a Miskolci Egyetem Szenátusa legutóbbi, január 25-ei ülésén. A jogszabályi rendelkezés szeptember 1-jén lép hatályba.

 

Mint a Miskolci Egyetem honlapján található tájékoztatóból megtudtuk, az általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók is, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem tudják bemutatni a felsőoktatási intézménynek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot, de az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése helyett a felsőoktatási intézmény által szervezett külön nyelvi vizsgát leteszik.

A jogszabályi rendelkezés szeptember elsején lép hatályba, ennek megfelelően a belső nyelvvizsgákat is ekkortól írják ki. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2012/2013-as tanévben tesznek záróvizsgát.
A belső nyelvvizsga szakmai követelményeinek kidolgozása jelenleg folyamatban van. Az egyetem felkészítő nyelvtanfolyamokat indít, mellyel kapcsolatban érdeklődni február 15-e után az Idegennyelvi Oktatási Központban lehet – tájékoztatta a hallgatókat közleményében Hell Judit, tanulmányi rektorhelyettes-írja a minap.hu