Egy mázsa gyümölcsért gyalogoltak

A Bláthy diákjai nyerték  meg a középiskolások miskolci túraversenyét.

 

Fedezzük fel az élõhelyünket címmel túraversenyt rendezett a miskolci Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola szombaton középiskolások részére.

A verseny során a résztvevõ csapatok a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Házból indulva, Görömbölyön és Tapolcán keresztül tértek vissza a rajthoz, így teljesítve a több mint 10 kilométeres távot. A túra során állomáshelyeken mérték fel a diákok tudását a városrészek történetérõl és élõvilágáról, így például megtudhatták, hogy agyagbánya volt a görömbölyi bányató helyén, és a tiszafa és a mezei juhar az õshonos fajta a Gárdony Géza Mûvelõdési Háznak otthont adó, egykori Bárczay-kúria parkjában.

Minden résztvevõ emléklapot és kitûzõt kapott, a versenyt megnyerõ Bláthy Ottó Szakközépiskola diákjai pedig több mint egy mázsa gyümölcsöt vihettek haza az Auchan és a Tesco áruház felajánlásának köszönhetõen.

A túra szervezõjétõl, Vass Gergelytõl megtudtuk, hagyományt szeretnének a rendezvénybõl létrehozni, így minden versenyen más városrészt fedeznének fel. Az induló csapatok vezetõinek, pedig ismert miskolci személyiségeket, sportolókat kérnek fel.