Várhatóan meghosszabbítja  a kabinet a januárban felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd Programra való jelentkezés határidejét, amely jelenleg február 29. – hangzott el egy pénteki kormányzati háttérbeszélgetésen.
A tájékoztatás szerint a programban az indulása utáni első héten csaknem 200-an regisztráltak a több mint négyezer elbocsátott tisztviselő közül.
A központi közigazgatásban dolgozó 73.460 kormánytisztviselő mintegy öt százalékát érintette a január eleji létszámcsökkentés. Gál András Levente kormánybiztos korábban közölte: azoknak, akiknek megszűnik az állásuk, a tervek szerint lehetőségük lesz például állami vállalatoknál dolgozni, a versenyszférában elhelyezkedők új munkáltatójának pedig a minimálbér értékének kétszereséig 50 százalékos járulékkedvezményt biztosítanak.
A Karrier Híd Program fő célja – mint az a www.karrierhid.kormany.hu oldalon elérhető dokumentumban olvasható -, hogy az érintetteknek segítséget nyújtson a mielőbbi, újbóli elhelyezkedés érdekében.