Már több mit egy éve  át kellett volna adni a Miskolci Egyetem informatikai épületét és a főépület amelyben rekonstrukció kezdődött, de a helyszínen nyoma sincs, hogy ott valami munka folyna. A már újonnan épült részek is romlásnak indultak. Az egyetem sajtórefense lapunknak az mondta, sok jelentkezőt elriasztana, ha most bármi is megjelenne erről. Az egyetem honlapján a következők olvashatók az elfuserált építkezésről. 

 

 

A kivitelezés előrehaladása során kiderült, hogy – különös tekintettel arra, hogy meglévő és működő épületek megújítása képezi a projekt ezen részének döntő hányadát – olyan, előre nem látott helyzetek és feladatok álltak elő, amelyek kapcsán kiegészítő építési munkák beszerzése vált és válik szükségessé. A beszerzés kizárólag a közbeszerzési törvény szerint történhet, amelynek időigénye nagy. Ebből következően az eredeti szerződéses határidők nem tarthatók, így azok módosítása is szükséges. A kivitelezés II. részében a vonatkozó vállalkozói szerződés módosítása és a kiegészítő munkákra lefolytatott közbeszerzési eljárás után az új szerződés megkötése egyaránt megtörtént. A kivitelezés I. és III. részében az Arcadom Zrt. 2011 nyarának közepén jelentette be akadályközlését, a vonatkozó folyamatok és eljárások mindkét részben elindultak. Az akadályközlés óta kivitelező az A/4. épület tető munkálatai és hőközpont szerelései kivételével a többi munkát szünetelteti. Egyik kivitelező sem vonult tehát le a munkaterületekről, az I. és a III. részekben a részleges szüneteltetés indokát értjük, a II. rész esetében azonban nem. A projekt menedzsmentje – Gazdasági főigazgató úr segítségével és jogi támogatással – próbál megtenni mindent a minél korábbi folytatás, illetve befejezés érdekében. A kivitelezési munkák még befejezhetők a 2011-es esztendőben, a használatbavételi engedélyek beszerzése azonban részben – az A/4. épület esetében biztosan – át fog húzódni a 2012-es évre. A kivitelezést befejező visszaköltözések várható időpontja az I. részben 2011. december, illetve 2012. január, a III. részben pedig 2011 végéig folyamatosan, míg a II. részben ez az időpont egyelőre bizonytalan. További megértést és türelmet kell tehát kérnünk!

Az eszakhirnok.hu értesülései szerint az épület kivitelezője a Gropius Zrt. csődbe ment, a felszámolás miatt az épület, épületek befejezése a bizonytalan jövőbe csúszik.