Chopok – Szlovákia eddig is olcsó síparadicsomnak számított, de lassacskán színvonalban is beéri a nyugati konkurenciát. A legnagyobb síterepen, a jasnái régióban például az enyhe tél ellenére is kiválóan lehet síelni, a pályákról hóágyúk gondoskodnak.

 

Chopok város környékén 29 darab, összesen 36 kilométer hosszú pálya található, a szállások pedig meglepően olcsóak: négy éjszakát már 28-30 ezer forintból is ki lehet hozni, de aki egy kicsit igényesebb, annak sem kell 50 ezernél többet fizetnie egy hosszú hétvégéért két főnek.

A Slovakia Super Skipass kártyát úgy hirdetik, hogy ennek segítségével egy egész szezont végig lehet síelni annyi pénzből, amennyit máshol egy hétvégéért kérnek el, s ebben lehet valami igazság. A 10 napra szóló bérlet 300 euróba, az egész szezonban érvényes pedig 390 euróba kerül.

Ráadásul ez a kártya Szlovákia mind az öt sírégiójában tetszés szerint felhasználható. A magyar turisták kedvéért találták ki a Hóóórukk Fesztivált is február 9-13 között. Napközben amatőr versenyeken szórakoztatják magukat a síelők, esténként pedig magyar együttesek, például a Vad Fruttik adnak koncertet.
blikk.hu