Nyakon öntötték a Gyurcsányt provokáló jobbikost

Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök  háromnapos miskolci tapasztalatszerzése lezárásaként szerda este fórumon találkozott a Demokratikus Koalíció helyi szimpatizánsaival – illetve három jobbikos aktivistával, mint menetközben kiderült.

A szervezők a város egykori pártszékházában, a jelenleg ITC Székházként ismert épület nagytermében óhajtottak lebonyolítani a fórumot: az épület jelenleg a fideszes vezetésű Megyei Önkormányzat tulajdonát képezi.

Mint az egyik szervező lapunknak elmondta, egy négyfős csapat a tervezett időponthoz képest másfél órával korábban érkezett előkészíteni a terepet, amiről előzetesen megállapodtak a működtetővel.

 

A portás azonban azt mondta, nem engedheti be őket, majd ki akarta zavarni a szervezőket, miközben rendőrséggel fenyegetőzött. Egyikőjük gyorsan bement az épületben működő étterem vezetőjéhez, aki nem tudott a központi ukázról, és gyorsan lefoglalta az éttermet a fórum helyszínéül, így a – majdnem – tervezett helyen és időpontban találkozhatott Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba az érdeklődőkkel.

Negyedóra elteltével támadt az első hangosabb zúgolódás, mivel egy – addig Gyurcsánytól nem messze csendben üldögélő – fiatalember napszemüvegben felállt, és „Kilövetted a szemünket” feliratú transzparenst emelt a magasba, majd a 90 százalékban idősekből álló közönség hangos nemtetszése (Takarodjatok nácik!) közepette üdvözült mosollyal hagyta el a helyszínt, miközben Gyurcsány higgadtan intette csendre az embereket.

Újabb negyedóra múlva megint zajongás törte meg Gyurcsány beszédét, mivel egy másik fiatalember „Beköltöztetted a fészekrakókat” transzparenst emelt a magasba. Ekkor egy 80 év körüli néninél végképp elszakadt a cérna, és egy pohár vízzel nyakon öntötte az aktivistát, aki neki akart menni a néninek. Majd az öregek szitoközöne mellett (Takarodjatok nácik! Mennyit fizettek ezért, te mocsok?!) feldúltan elviharzott. Gyurcsány ismét higgadtan intette csendre a jelenlévőket, majd ezt követően fennakadás nélkül zajlott le a fórum.
 atv.hu