1,04 milliárd forint  árbevételt ért el tavaly a Bónusz Brigád, idén ennek megduplázását várják. Az első negyedéven már nyereséges lehet a cég, amely eddig a havi több tízmilliós reklámköltés miatt volt pirosban.

 

A cég által tartott szerdai sajtótájékoztatón részt vett Kis Gergely, a GKIeNET ügyvezető igazgatója is, aki hangsúlyozta, hogy a Bónusz Brigád gyakorlatilag minden tekintetben piacvezetőnek mondható a hazai piacon. Heller Gábor és Kaprinay Zoltán 2010-ben alapította a közösségi vásárlói portált, ezzel ez volt az első, a Groupon modellt alkalmazó oldal Magyarországon.

A budapesti és országos ajánlatok mellett egyre több nagyvárosban is elérhetővé váltak a Bónusz Brigád kedvezményes ajánlatai. Miskolc és Szeged után októberben Kecskeméten és Debrecenben indult be a szolgáltatás, amit 2012 elején Győr és Pécs fog követni. Az országos és helyi kínálatokban pedig a döntően élmény-jellegű szépségipari, éttermi, egészségügyi, utazási, valamint sport- és szabadidős ajánlatok mellett, 2011-ben a termékek is megjelentek – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kaprinay Zoltán kifejtette: tavaly mintegy ezer üzleti partner szolgáltatását értékesítették a kedvezményt adó bónusz rendszerben. Az alapító-tulajdonos tájékoztatása szerint 2011-ben 1,6 milliárd forintot „spóroltak” meg a rajtuk keresztül kedvezményesen vásárlóknak, a 2010 szeptemberi indulás óta pedig 1,9 milliárd forintot sikerült az emberek pénztárcájában hagyni.

Kis Gergely elmondta: 2011-ben a teljes internetes kiskereskedelmi forgalom 155-160 milliárd forintot ért el. A bónuszos-kuponos értékesítés piacát megközelítően 3 milliárd forintosra becsülik 2011-ben. A könyvelés szerinti eredmény ennél valamivel kisebb lehet majd, ennek oka, hogy a modell jellegéből adódóan számos értékesített kupont csak a következő évben váltanak be (általában legalább fél évig be lehet váltani a kuponokat).

A cég tájékoztatása szerint az oldalukon regisztráltak száma meghaladja a félmilliót, a Facebookon közel 305 ezer támogatójuk van.

A Bónusz Brigád 2011 novemberében csatlakozott a Slevomat Group nemzetközi hálózatához, amely 7 ország piacvezető közösségi vásárlói oldalait fogja össze. A csoport regisztrált felhasználóinak száma meghaladja a 2 milliót, a hálózat 39 városban szolgálja ki ügyfeleit.

A cég elindította Partnerközpontját is, amelyen keresztül a kuponos akciókban részt vevő szolgáltatók percre pontosan, számos mutató segítségével nyomon követhetik kampányuk alakulását.