Új honlappal jelentkezett a  városháza január elején. Kriza polgármester köszönti a honlap látogatóit. A bonyolult szerkezetű szövegből kiderül, hogy a honlap többek között „városunknak arra a sokszínűségére” hívja fel a figyelmet, melyet Miskolc régióközpontként kínál, de kiderül a szövegből, hogy cél volt „a Miskolc iránt érdeklődők kíváncsiságának kielégítése is”.”Merőben Más Miskolc” – volt a honlapfejlesztő munkacsoport jelmondata, de hogy kik ők, arról talán a honlap tájékoztat majd.
A honlap struktúrája több ponton is egybecseng  Kriza polgármester programjának három fő pontjával, itt az Élhető Miskolc főcsoportot a Közösségek városa – Lehetőségek városa – Élmények városa blokkok egészítik ki. A blokkok új szlogenek is egyben, mivel a legfelső sorban kiemelt bannerként foglaják össze a hozzájuk kapcsolt tartalmat. Hogy mennyire eredeti, egyedi szlogeneket találtak ki a honlapfejlesztők, az alábbi néhány példa szemlélteti:

 

„Hódmezővásárhely a lehetőségek városa” – mondta ki a következő négy év jelszavát az ottani polgármester. „Salgótarján a lehetőségek városa” – indította útjára a város szlogenjét az ottani polgármester.
„Szeged a lehetőségek városa” mondta kampányában Szili Katalin 2010-ben.
„Szombathely a lehetőségek városa” mondta az ottani polgármesterjelölt.
Nem is beszélve Jászladányról, ahol még az apróhirdetések felett is olvasható a szlogen: „Jászladány a lehetőségek városa”

„Legyen tehát Budapest a közösségek városa!” mondta Horváth Csaba Budapestről 2010-ben.
„Eger a közösségek városa” mondta az LMP polgármesterjelöltje 2010-ben.
„Dunaszerdahely legyen az aktív közösségek városa!” mondják az ottaniak.

Az „Élmények városa” esetében sem rövid a lista: Budapest, Szombathely, Hajdúszoboszló, Hévíz, hogy csak a határon inneni városokat említsük.
Miskolc korábbi szlogenjeit más városok is el szerették volna venni. Hogy mi szüksége van Miskolcnak más városok fantáziátlan, esetenként elcsépelt szlogenjeire, nem tudjuk.

A honlap szekciókra épül, melyek az alábbi csoportosításban érhetők el (zárójelben a honlapon felugró magyarázó szövegeket olvashatjuk)
városinfó (a városról szóló, a várossal kapcsolatos általános információk),
sajtó (a sajtóval (tájékoztatás, megjelenés stb.) összefüggő anyagok),
kultúra (a site-on a kultúra főmenüpont alatt megjelenítendő kulturális tartalmakhoz kapcsolódnak),
turizmus (a site-on a turizmushoz kapcsolt elemek)
élet a városban (tartalomelemek)
önkormányzat (ide sorolják az összes olyan tartalmat, amely közvetlenül az önkormányzathoz kapcsolódik)
polgármesteri hivatal (ide sorolják az összes olyan tartalmat, amely közvetlenül a polgármesteri hivatalhoz kapcsolódik)
városfejlesztés (ide sorolják az összes olyan tartalmat, amely közvetlenül a városfejlesztéshez kapcsolódik)
városháza (ide sorolják az összes olyan tartalmat, amely valamilyen módon kapcsolódik a városházához – de nem közvetlenül az önkormányzathoz és a pm-hivatalhoz,amelyekhez önálló szekciót rendelünk – , például ügyfélszolgálat, ügyintézés, e-kapcsolat, dokumentumtár stb..)
A látnivalók szekció – magyarázó – leírása jól mutatja milyen problémákkal nézett szembe a munkacsoport: (a látnivalókról szóló cikkeket tartalmazza, kategóriákba csoportosítva FONTOS:a menürendszerben a látnivalókat kétféle csoportosításban kínáljuk fel: az egyik területi (belváros,Diósgyőr…), a másik (épített értékek, templomok stb.). Ez nyilvánvalóan átfedésekhez vezet (a belvárosi evangelikus templom belváros is és templom is), nehézkes a következetes (adminisztrációs szempontból is egyeszű, logikus) rendszer működtetése. (Semmi se maradjon ki, minden a helyére kerüljön stb.);

Az adminisztrációs szempontból egyeszű (!) rendszer első látásra nem tűnik bonyolultnak, azonban mivel a honlapkészítők összesen 336 ún. elsődleges hivatkozást hoztak létre, mégis csak a gyakorlott keresők igazodnak el a felvitt adatok között. Az elmúlt fél évben az előző honlapra szinte alig került ki friss információ, így várható volt, hogy az új honlap gazdag adattárral rendelkezik majd. Lássuk miben frissítették a korábban hiányzó adatokat.

2012-ben az információra éhes helyi vállalkozó, ha áttekinti a város közbeszerzési tervét, fel tud készülni az ajánlattételre. 2012 januárjában a város új honlapja Miskolc 2010-es közbeszerzési tervével segíti az ajánlattevőket. Fent van viszont a 2011-es év Miskolc Holdingra vonatkozó közbeszerzési terve összesen két eljárással. Az egyik a holding könyvvizsgálatára, a másik pedig szakértői tevékenységre vonatkozik.
Sebaj, majd a közbeszerzési pályázatok között megtalálja amit keres. Itt viszont, bár vannak decemberi anyagok, mégis egyetlen ajánlattételi felhívás sem érhető el visszamenőleg sem.
Elismerésre méltó, hogy a város 2011-es költségvetése letölthető, fontos lenne viszont 2012-ben az idei év is. A gazdálkodási adatok között találjuk a támogatási szerződéseket és a városi szerződéseket. Talán itt látható lesz, mennyiért készült ez a honlap.

A szerződéstárban az 5 MFt feletti szerződéses adatok között ilyet nem találhatunk, mert a táblázat szerint a város összesen 26 szerződést kötött, az utolsót 2011 szeptemberében. Lássuk a támogatásokat. A táblázat szerint a város a legnagyobb támogatást az MVK működésére adta, összesen 440 MFt-ot, melyet az Operafesztivál követ 68MFt-tal.
A harmadik legnagyobb támogatási összeget, 8 MFt-ot a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ kapta a Diósgyőri Várfesztivál és Fényünnep megrendezésére. Ehhez kapcsolódóan még további 600 ezer forintot kapott a Gyökerek egyesület a VII. Magyar Fényünnepen való részvétel, egységes megjelenésre, a program alapanyagainak beszerzésére. A lista korántsem teljes, hiszen június utáni támogatási szerződés nincs is benne, és a 130. tétellel (Hejő-Törzs Hagyományőrző Kulturális és Sport Egyesület, Emlékfa állítása és sportesemények megrendezése 1 MFt-ért) zárul.
A hosszú idő, amit a honlapfejlesztő munkacsoport a tervezéssel töltött a jelek szerint nem egészült ki tartalomfejlesztéssel. A befektetőket Miskolc hónapokon keresztül az investinmiskolc.com vegyes tartalmú, de egyáltalán nem Miskolcról szóló tartalommal várta, majd nem sokkal a témában megjelent cikk után visszaállították a bő egy évvel ezelőtti tartalmat, melynek erőssége, hogy legalább a városról szól, viszont változatlanul 2010-es pályázati lehetőségeket kínál.
Visszatérve a miskolc.hu honlapra, a főoldalon az olvasók segítségét kérik, a hibák kijavításában. A 336 elsődleges hivatkozás nem teszi lehetővé felhasználóbarát felület kialakítását, az olvasók elvesznek a tartalomban. Fontos lenne átgondolni, kinek is szól ez a honlap, és ezek alapján újragondolni a szövegeket. (Például az Élhető város aloldalon leírtak egy száraz programból átvett szöveghalomnak tűnnek, pl. „Miskolc megyén belüli központi helyzete, a völgybe való beszorítottság adottság, a közlekedési útvonalak strukturális elégtelenségeinek megoldására a város szűkebb és távolabbi régiókba történő becsatolása kiemelt fontossággal bír az új közlekedési koncepció megalkotásában”.)
Sokat kell még javítani a miskolc.hu-n, különösen ahhoz, hogy elérje a Kriza polgármester köszöntőjében megfogalmazott célt: „a város új honlapja az információszolgáltatáson túl a párbeszéd újabb fórumává is válhat”. Ehhez ugyanis kétirányú kommunikációra is alkalmassá kellene tenni a várost és honlapját.