Lopással gyanúsítják a sarkadi képviselő-testület egyik tagját, a pénzügyi bizottság elnökét. A politikus egy másik férfivel egy több tízezer forint értékű adathordozó árazókészüléket vitt el a Tesco helyi szupermarketjéből — írja a beol.hu.
Egyik délután egy helyi fiatalemberrel érkezett a Tescóba a Sarkadon közismert képviselő, vállalkozó. A vásárlótérben, a kocsiban hagyott adathordozót a politikus tette a társa által vitt kosárba — írja a hírportál, sarkadi informátoraira hivatkozva.
A két férfi a pénztárnál a fizetést után távozott az üzletből, de magukkal vitték a valamivel több mint 50 ezer forint értékű készüléket. A Tesco dolgozói észlelték a hiányt, és a kamerarendszer segítségével azonosították az elkövetőt.
Ezután telefonon keresték meg az érintettet, aki először tagadta, hogy bármit is tudna a készülék hollétéről, majd nem sokkal később mindketten visszatértek, visszavitték az ellopott adathordozót. A képviselő azt hazudta, hogy ők „csak tesztelni akarták a Tesco biztonsági szolgálatának éberségét”.
A beol.hu megkereste az ügyben érintett képviselőt, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A hírportál úgy tudja: a két férfi ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, de hivatalos forrásból ezt egyelőre nem erősítették meg.
Frissítés: Murok Ferencről van szó, aki a Fidesz színeiben vezeti a pénzügyi bizottságot