Káli megvédi Gyurcsányt

 Az MSZP határozottan  elítéli a Fidesz és a Jobbik támadását Gyurcsány Ferenc ellen, aki az elmúlt három napban Miskolc avasi városrészében, egy panellakásban lakott, az ott élő család meghívására.
Miskolc jobboldali és szélsőjobboldali pártjának képviselői közösen tiltakoznak Magyarország volt miniszterelnökének miskolci látogatása ellen – emlékeztetett Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A város korábbi polgármestere azt írta: az a miskolci közgyűlésben magát ellenzékinek mondó Jobbik tiltakozik, amelynek képviselői rendszeresen együtt szavaznak a várost vezető Fidesszel, az a Jobbik tiltakozik, amelynek miskolci származású Európai Parlamenti képviselője lelkesen asszisztált egy uniós zászló elégetéséhez, majd, mint aki jól végezte dolgát, szépen elutazik Brüsszelbe, s felveszi a magyar viszonylatban tekintélyesnek számító fizetését.
Az a Zsiga Marcell országgyűlési képviselő fejezi ki cinikusan a tiltakozását, aki törvénytelenül, duplán vette fel a költségtérítését, de botrányt okozott azzal is, hogy szolgálati gépkocsijával a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolót használta – emlékeztet Káli Sándor.
Az a Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő fejezi ki Gyurcsány Ferenc miskolci látogatásával a nemtetszését, aki mind a mai napig nem számolt el a választóinak azzal, hogy állami vállalati alkalmazottként megdolgozik-e a havi egymilliós fizetéséért, vagy sem – tette hozzá .
Ez a jobboldali, szélsőjobboldali össztűz azt mutatja, hogy a demokrácia súlyos veszélyben van Magyarországon, mert hatalmi szóval akarják meghatározni, melyik ellenzéki politikus melyik városba látogathat csak el, s végezheti országgyűlési képviselői munkáját – írta közleményében Káli Sándor országgyűlési képviselő.
Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője és a párt három tagja, Vadai Ágnes, Varju László és Molnár Csaba hétfőn miskolci családok invitálására az avasi városrészbe, panellakásokba „költözött”, hogy vendéglátóik kérésére a helyszínen ismerkedjenek meg azzal, hogyan élnek ilyen környezetben.
Látogatása ellen mind a Jobbik, mind pedig a Fidesz határozottan tiltakozott, és a város elhagyására szólította fel a DK elnökét.