A versenyközpont a Privát

Fogadó és étteremben (Bükkszentkereszt, Erdészkert utca 5. szám). Az esemény védnöke: Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere. A résztvevők három számban nevezhetnek. A Téli tájolás 30 útvonala: Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, Lillafüred, Jávorkút, Hollóstető, Bükkszentkereszt. A távolság 32 kilométer, a szintkülönbség: 800 méter, a szintidő: 10 óra.

 

A téli tájolás 15 útvonala: Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, Hollóstető, Lillafüred, Bükkszentkereszt. A távolság 17 kilométer, a szintidő 6 óra.

A téli tájolás 10 a következő útvonalon halad: Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, Lillafüred, Bükkszentkereszt. A távolság 12 kilométer, a szintidőt pedig 5 órában határozták meg a verseny szervezői. Fontos tudnivaló, hogy a hosszú táv beszámít a Borsod-Abaúj-Zemplén megye teljesítménytúrázója sorozatba!

Az indítás a következő időpontokban történik. TTT 30: 8 és 9, TTT 15 és TTT 10: 9 és 11 óra között. A nevezési díj személyenként 800 forint. A nevezési díjból az érvényes MTSZ, MSTSZ és TTT igazolvánnyal vagy SPURI Kártyával rendelkezőknek 100 Ft, a Magyar Turista Kártya tulajdonosainak 200 Ft kedvezményt adnak a rendezők.

A teljesítők tájfutó térkép emléklapot, a legidősebb (50 év feletti) és legfiatalabb (14 éven aluli) teljesítő különdíjat kap. Ez a túra „A régiótájékozódási teljesítménytúrázója” címért kiírt sorozat idei első fordulója. A címet a vele járó kitűzővel együtt azok az igazolt természetjárók nyerhetik el, akik egy naptári éven belül legalább négyet teljesítenek a ZSC teljesítménytúrái közül. Az 5 fordulót teljesítőknek emblémás fejpánt is jár.

Ajánlott turista térkép: Bükk-fennsík, vagy a Bükk turista és szabadidő térképe. Bővebb információ kérhető: Zöld Sportok Clubja, 3532 Miskolc, Bíró u. 10. kovacsagabor©gmail.com. A verseny fő szervezője Kovács Attila teljesítménytúra versenybíró, Európa-bajnok rádiós tájfutó.