Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Miskolci Kardiológiai Napot pénteken a lillafüredi Palotaszállóban.A tudományos ülés témája a kardiológiai aktualitások voltak – a szakmai fórum közvetetten azonban a betegellátás javítását is szolgálja.
– Az idei fórumunkon két témakör aktualitásaira helyeztük a hangsúlyt – mondta el érdeklődésünkre Csapó Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa. Egyrészt a koszorúér-betegségekről és az ezekkel kapcsolatos irányelvekről és intervenciós lehetőségekről esett szó a tudományos ülésen, másrészt a szívbetegségek katéteres kezeléséről hallhattak beszámolót a megjelent szakmai érdeklődők.

 Azzal, hogy a legújabb kutatások eredményeit tesszük közzé, és beszéljük át, szélesebb információval látjuk el a kardiológusokat, ami a betegellátás javítását is szolgálja – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos.

A fórumot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztálya és a Miskolci Akadémiai Bizottság Orvosegészségügyi Szakbizottságának Kardiológiai Munkacsoportja rendezte meg.

Forrás: www.minap.hu