Halálos áldozatokat követelt egy  turistacsoport elleni támadás Etiópiában, az öt halott egyike magyar – jelentette a német hírügynökség.

 

Bereket Simon etióp kormányszóvivő szerdán reggel megerősítette a hírt. Elmondta, az áldozatok német, belga, olasz, magyar és ausztrál állampolgárok. A csoport további két tagja megsebesült a támadás során, egy ember sértetlenül megúszta, mert el tudott menekülni.

A szóvivő szerint a turisták elleni támadást – amely Etiópia északkeleti részén történt – az eritreai kormány által kiképzett banditák hajtották végre.Eritrea egyelőre nem kommentálta az etióp bejelentést, írta a BBC.
Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőnöke az Indexnek megerősítette, hogy valóban van egy magyar áldozata a támadásnak, róla azonban egyelőre nem tudott bővebb felvilágosítást adni. Tóth azt mondta, hogy a támadás az eritreai határ közelében történt, ami háborús övezetnek számít, így egyelőre nem világos, hogy mit csinált arra a turistacsoport.

Etiópiában nincsen hivatalos magyar képviselet, a Külügyminisztérium szerint az ügyben a kenyai nagykövet vette fel a kapcsolatot az etióp hatóságokkal, illetve az Etiópiában található európai nagykövetségekkelEritrea 1993-ban kiáltotta ki függetlenségét, déli szomszédjával véres háborút vívott 1998 és 2000 között.