A hangszerét mentette, amikor eltűnt

 Egy ország aggódik egy emberként azért, hogy élve kerüljön elő a Costa Concordia pénteken eltűnt magyar hegedűművésze, Fehér Sándor (38).

A családja szerint a fiatalember nem lehet a hajó vízzel telt gyomrában, mivel szemtanúk elmondása alapján a fedélzeten várta a mentőcsónakot, mikor utoljára látták. A Blikk rekonstruálta Sándor eltűnése előtti óráit.

Fehér Sándor a kabinból a mentőcsónakokhoz ment, ám ott sokat kellett várni, így továbbindult, hogy biztonságba helyezze hegedűjét a bálteremben. Onnan visszatért a mentőcsónakokhoz, ott látták utoljára, hol van
A hegedűművész a kabinjában tartózkodott, amikor a hajó hatalmas erővel nekiütközött a sziklának. Az éjféli fellépésre készült társaival. Szobájában megszakadt az áramszolgáltatás, amikor zongorista társa, Balogh József kopogott az ajtaján.

– Hosszú percekig vártunk az első emeleten, hogy mi legyen, majd elindultunk a fedélzet felé, a menekülési terv szerint. Minden utas és a személyzet valamennyi tagja számára előírás ugyanis, melyik szektorban kell várakoznia, hogy beszállhasson a csónakba – emlékezett vissza a tragédia pillanataira Balogh József.

Fehér Sándor a hangszerét mentette, amikor eltűnt
Fehér Sándor már mentőmellényben érkezett a fedélzetre, ahol még két zokogó gyermekre segített feladni a mellényeket. Ekkor már erősen megdőlt a hajó. Hosszas várakozás után Sándor úgy döntött: visszamegy a hegedűjéért, becsomagolja a tokjába, s a zongora mögé teszi, hogy el ne törjön. Szemtanúk szerint a művész még kijutott a fedélzetre a riadójelzés előtt, utoljára pedig akkor látták, amikor elindult a szektora felé, ahol be kellett volna szállnia a mentőcsónakba. A férfi szektora a bal oldalra, középtájra esett, vagyis pont az ellenkező oldalra, mint amerre a hajó dőlt. Ez az a rész volt, ahonnan először kezdődött meg a mentés.

A zenésszel egy csónakban utazók mind épségben partot értek, így rejtély, hogy mi történhetett Sándorral. Édesanyja és öccse este Olaszországba utazott- írja a blikk.hu