Miközben dr. Kriza  Ákosék azt állítják, hogy Miskolc előző, szocialista városvezetése felelőtlenül eladósította a várost, miközben úgy kampányolt a Fidesz 2010-ben, hogy azt állították, Miskolc nem fejlődött, aközben a Miskolci Városfejlesztési Kft. kiadványában az MSZP irányítása alatt elindult milliárdos fejlesztésekkel büszkélkedik a fideszes városvezetés. Ha ezt azért tették, hogy összefoglalják, mi mindent sikerült a Káli-érában elérni, az MSZP megköszöni. Ha viszont azért, hogy a mások által elért eredményeket saját eredményként tüntessék fel, akkor ugyanolyan plágiumot követnek el, mint amilyennel manapság köztársasági elnöküket, Schmitt Pált vádolja a sajtó.

 

Minderről dr. Mokrai Mihály önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci alelnöke beszélt keddi, miskolci tájékoztatóján.

Mint elmondta, az önkormányzati tulajdonú városfejlesztési kft. most megjelent kiadványában arról számol be a társaság, hogy 2011-ben tizenegy fejlesztési projekttel foglalkoztak, melynek összköltsége meghaladta a 12 milliárd forintot. Ilyen például a Selyemréti Strandfürdő fejlesztése, a belvárosi rehabilitációs projekt, vagy az egészségház-program. Egyetlen szóval sem említik meg, hogy minderre bizony az előző városvezetés szerzett forrásokat, a jelenleginek az a dolga, hogy befejezze a már megkezdett beruházásokat.

A kiadványból világosan látszik, mondta dr. Mokrai Mihály, hogy a 2002 és 2010 között felvett hiteleket a szocialista városvezetés Miskolc építésére, fejlesztésére használta, nem pedig működésre, mint ahogyan azt 2002 előtt tette és teszi most is a jobboldali városvezetés.

A szocialista képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta összesen két új fejlesztési projekt indult el. Az egyik a népkerti Országzászló, a másik pedig a termelői piac megépítése.