Folyamatosan kézbesítik   a felmondólevelet annak a félezer adóhivatali munkavállalónak, akiknek elbocsátásáról nemrégiben határozott a kormányzat.  
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtófőnöke, Burillák Attila kérdésünkre elmondta, a kormány döntése alapján a hatóság 577-tel csökkenti nagyjából 23 ezres állományát. Mint megtudtuk, átcsoportosításokat is elrendeltek.

A sajtófőnök kifejtette, arra törekedtek, hogy a leépítés ne befolyásolja a hatóság legfontosabb feladatainak ellátását, ezért a létszámcsökkenés az adó- és vámszakmai, illetve a nyomozati tevékenységet kevésbé érintette. Kérdésünkre Burillák Attila úgy fogalmazott: reméli, hogy az intézkedés nem nehezíti meg az adóhivatal és a vámhatóság egyesítéséből 2012-re áthúzódó tennivalókat, nem okoz fennakadást az idei 85 új feladatkör ellátásában, és nem csökkenti a szervezet hatékonyságát. A sajtófőnök szerint a NAV munkatársainak mostantól állandó többletmunkát kell végezniük. Burillák Attila azt mondta: elérték teljesítőképességük határát.

A felmondásokat a héten kapják meg az érintettek.