A Fidesz-lobbi áldozata lett  a Bodrogköz, mert nem lesz ott járásközpontot, hanem a 18 ezer lakost magában foglaló kistérség 17 települését Sátoraljaújhely és Sárospatak között osztanák szét. Mindkét város erős fideszes
bástya.

– A régi járási rendszerben valóban Sátoraljaújhelyhez tartoztunk, de most a cigándi kistérség tagja vagyunk – mondta lapunknak Szajkó Anna, Zemplénagárd polgármestere. – Szeretnénk, ha lenne Cigándi járás, de nagy reményeket nem fűzök hozzá. Kértük Hörcsik Richárdot, az országgyűlési képviselőnket is, hogy tegyen valamit az ügy érdekében, járt nálunk Demeter Ervin megyei kormánybiztos, kistérségi egyeztetések is folytak, de nem tudni, lesz-e eredménye.
A polgármester vázolta: a zemplénagárdiaknak Sátoraljaújhelyre és vissza 100 kilométer az út, Cigándra csak 40. Orvosi szakrendelésre így is Kisvárdára járnak az emberek, mert az csak 30 kilométer oda-vissza.
Vécsi István, Ricse polgármestere szerint sem mindegy, hogy milyen messze kell majd utazni az ügyek intézéséhez. Véleménye szerint politikai döntéssel kell szembe nézniük.
– A kormány úgy kommunikálta az ügyet, hogy figyelembe vették a helyi fideszes képviselők javaslatait. Hörcsik Richárd is azt mondta, hogy ő a Cigándi járás mellett van, akkor tehát valaki nem mond igazat – állapította meg a polgármester.
boon.hu-eszakhirnok.hu