Levéllel fordulok hozzád,  miután a Facebookon egyik neked címzett véleményem miatt töröltél ismerőseid köréből. Írhatnék a magán mail-címedre, de levelemet ott is törölnéd, viszont kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek: rossz úton haladsz!” – írja Schiffer Anna, Schiffer András nagynénje, a politikusnak írt nyílt levelében.

 

 

„Bár nem vagyok MSZP-szimpatizáns, ezzel együtt riadtan szemlélem fóbiás Gyurcsány-gyűlöletedet, és meghökkenten kaptam fel fejem az első Jobbikkal való összefogásra utaló LMP-s megjegyzésre. Ugyancsak megdöbbenve látom azokat a parlamenti képeket, ahol magadba feledkezve, széles mosollyal az arcodon kvaterkázol jobbikos politikusokkal” – fogalmazott a kritikus rokon.

Mint írta, a médiában sok elmarasztaló véleményt lehet olvasni Schiffer András tevékenységéről. „Nem ártana figyelni ezekre! Főleg azért, mert amúgy joggal bírált politizálásod forrását családi kötődésre vezetik vissza” – figyelmeztet a nagynéni.

„Na, ez az, ami miatt szólnom kell! Sem dédapád, sem nagyapád soha nem értett egyet szélsőséges politikai véleményekkel, soha, semmilyen körülmények között sem lettek volna hajlandók jobboldali szélsőségesekkel együttműködni. Meggyőződéses baloldaliak voltak, és tisztességes meggyőződésük okozta a szélsőséges baloldaliak, de inkább a baloldali eszméket megcsúfoló politikai bűnözők általi meghurcolásukat.

Te Őket tagadod meg mindennapi politizálásoddal, nevükre, bennem hordozott emlékükre hozol szégyent!

Majtényi László január 2-án elhangzott beszédének egyik fontos gondolatát, módosított formában, ajánlom figyelmedbe: Sokkal jobb sors egy demokratikus párt leköszönt vezetőjének lenni, mint megbuktatott politikusának” – írja Schiffer Anna.

Lapunk megkereste Schiffer Andrást, az országgyűlési képviselő viszont azt mondta, hogy nem kíván ezzel foglalkozni, miután „méltatlannak tartja” a témát.