Rablás bűntettének elkövetése  miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettessel szemben, mert az 2011. december 20-án délután négy és öt óra közötti időben az Ózd, Dobó út és Volny út közötti útszakaszon egy gyalogosan közlekedő 56 éves ózdi férfit minden előzmény nélkül hátba rúgott. Ezek után a földön fekvő sértettet ököllel orrba vágta, miközben zsebét átkutatva tőle egy csomag dohányt, valamint 10 Ft készpénzt eltulajdonított.
Az elkövető a bűncselekménnyel 650 Ft kárt okozott a sértettnek, aki bántalmazása során nyolc napon túl gyógyuló, orrcsonttörés sérülést szenvedett.
Az ismeretlen elkövető felderítése 2012. január 12-én megtörtént, a 25 éves férfit az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését, melyről az Ózdi Városi Bíróság a mai napon fog dönteni.
A férfi a nyomozó hatóság előtt már nem volt ismeretlen, ugyanis több alkalommal volt büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.