A politikába a hét elején  visszatért Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát a Hillary Clinton háttér-agytrösztjének mondott a Center for American Progress támogatja – derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból.
A lap szerint Bajnai Gordon a Haza és Haladás Alapítvány létrehozásával lényegében már intézményesítette azt a tényt, hogy fel lehet kérni őt egy majdani szivárványkoalíció élére.
Nem is akárkik siettek a 2009-2010-es kormányfő segítségére, írja a hetilap: a Bajnai-féle műhely a kezdetektől az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali-liberális agytröszt, a Center for American Progress (CAP) partneri támogatását élvezi.
A CAP-ot a tengeren túl a Clinton család, illetve az Orbán-bírálatban aktív Hillary Clinton külügyminiszter szellemi hátországaként szokták lefesteni – leginkább azért, mert fontosabb vezetői egykor Bill Clinton elnöki tanácsadóiként vétették észre magukat.
A 2003-as alapítású CAP ötletgazdája Soros György zsidó pénzember volt, s noha a szervezet gazdálkodásáról keveset tudni, annyi bizonyos, hogy Soros, illetve Herbert és Marion Sandler multimilliomos házaspár is a főszponzorok között van.
(InfoRádió nyomán)