Gúr szeret beszélni és hisz a demokráciában

Gúr Nándor szocialista  országgyűlési képviselő, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szólalt fel tavaly a legtöbbször az Országgyűlésben, szám szerint 344-szer. Ezzel utcahosszal vert mindenkit.

– Mit ér ez az aktivitás? Ismerve a Fidesz hatalomgyakorlási technikáit, van értelme ennyi energiát fordítani a felszólalásokra?

– Értelme mindig van. Más kérdés, hogy mindebből az arrogáns és törtető kormányzópárt a lehető legkevesebbet hajlandó meghallani és megérteni. Elfogadni meg pláne.

– Na jó, de ha nem fogadják el, akkor minek?

– Mert az elmúlt másfél év történései ellenére is hiszek a parlamentáris demokráciában. Nemcsak én, a szocialista frakció minden egyes tagja hisz. Valljuk, hogy képviselni kell azoknak a választóknak a véleményét is, akik nem a Fideszre szavaztak a fülkeforradalomban. Meg azokét is, akik a Fideszre szavaztak, de keservesen megbánták. Ők ma már nagyon sokan vannak.

– Hogyan képviseli őket? Tud olyanokat mondani, amivel a kormányzópárt ne lenne tisztában?

– A kormányzópárt, pontosabban a kormány, sok mindennel nincs tisztában. Nincs ugyanis kapcsolatuk a külvilággal. Orbán Viktor pályafutásában összesen egy esztendő volt, amikor szociológus gyakornokként dolgozott, emberek között. Az összes többi munkáját országgyűlési képviselőként, vagy miniszterelnökként, főállású politikusként végezte, elszigetelve, Budapesten. Megrendezett fórumokon, kampánygyűléseken kívül egyszerű emberekkel nem is nagyon találkozik, pláne nem vidékiekkel, pedig a hivatalos kommunikáció azt próbálja sugallni, hogy ő a nép gyermeke. De már régóta nem az. Parlamenti dolgozószobájában, vagy ki tudja hol, hűséges embereivel körülvéve szövögeti az álmait, s azt hiszi, a világ úgy működik, ahogyan ő képzeli-írja a eszakonline.hu